Jarná očista vašej pečene – očistite si pečeň kvalitným slovenským pestrecom !
Pečeň je akýmsi filtrom, ktorý zachytáva škodlivé látky z krvi, zároveň skladuje energiu a živiny, ktoré postupne púšťa do krvného obehu. Pečeň zaťažujú najmä lieky, alkohol aj strava a pokiaľ nefunguje tak ako by mala, je tým ohrozené nie len zdravie, ale aj život. Doprajte jej teda jarný detox pestrecom mariánskym.
Ostropestrec mariánsky
Pestrec poznáme pod viacerými názvami, okrem Ostropestreca mariánskeho sa niekedy uvádza aj Kristova koruna alebo Strieborný bodliak. Stále však ide o jednu a tú istú užitočnú a zdravú rastlinu, ktorá je schopná očistiť vašu pečeň. Pôvod má v Španielsku, ale pestovať sa dá aj u nás na Slovensku, takže nič nebráni tomu, aby ste si ho dopestovali samy, alebo kupovali slovenský pestrec. Pečeň ochraňuje hlavne účinná látka silymarín, čo je silný antioxidant. Táto látka podporuje regeneráciu pečeňových buniek a zvyšuje jej odolnosť voči jedovatým a škodlivým látkam.
Užívanie pestreca
Na očistu pečene je najlepší drvený plod, ktorý je určený na priamu konzumáciu a nemal by sa nijako upravovať. Pokiaľ by ste si z neho chceli pripraviť napríklad čaj alebo tinktúru, znehodnotíte účinné látky a užívanie bodliaka tak nebude mať žiaden význam aspoň z pohľadu detoxikácie. Očistná kúra pre zdravú pečeň by mala trvať 3 mesiace a pozitívne výsledky by ste mali pozorovať už po cca 3 týždňoch. Užívať by ste mali 3-4 g (1 čajová lyžička) ostropestreca 4x denne, pričom prvé 2 týždne môže byť dávka dvojnásobná. Aby sa mohli účinné látky dostatočne vstrebať, po užití pestreca počkajte 45-60 minúť, kým sa najete. Ak ho budete užívať po jedle, taktiež počkajte 45-60 minút, aby sa nemiešal s jedlom a neznižoval sa tak jeho účinok. Drvený plod zapíjajte dostatočným množstvom tekutín. Výhodou pestreca mariánskeho je hlavne to, že nemá žiadne vedľajšie účinky ani pri vyšších dávkach.
Zdroj: najtelo.com